спорт, пилатес, йога, упражнения вкъщи, изолация, корона вирус, стоя си вкъщи

21 видеа с упражнения, които да правим вкъщи и с деца

В трудния период на социална изолация, причинен от разпространяващата се зараза от корона вирус, едно от най-важните неща е да не се отчайваме. Трябва да продължим да се грижим за себе си и тялото си. Спортът в домашна обстановка е чудесен начин да поддържаме мускулите и психиката си. Дори и след 20 минути упражнения се чувстваме по-бодри и по-жизнени. Едни от най-често срещаните въпроси сред приятелите ми е какво да правят, докато са затворени вкъщи, особено, когато имат деца. Направих списък с няколко видео упражнения с различни спортове и подходящи за различни възрасти и нива на подготовка. Специално подбрах и такива за дечица. Престоят у дома може да бъде приятен и да се раздвижите сами или заедно с най-малките.

Упражнения в домашни условия без специални фитнес уреди

Моят любим канал, препоръчан ми преди време от приятелка, е на инструктора по фитнес Руми Илиева. Упражненията ѝ са специално създадени за практикуване у дома и без нужда от специални уреди. Споделям последното ѝ видео, което вече пробвах и за 30 минути се поизпотих добре и много се разведрих. В канала си в Youtube тя споделя упражнения от 10 години насам, така че, ако ви харесат ще може да правите различни всеки ден до края на принудителния престой вкъщи.

За 2те седмици, откакто сме затворени вкъщи вече се появиха видеа специално подготвени за периода на изолация. Едно от тях на е Tsveti Fit – Затворени вкъщи | Идеи за тренировки всеки ден.

Красимир Михайлов дава идеи как да тренираме у дома без оборудване, дори „ако нямаме ластици или дъмбели „.

Цвети от канала FabMama показва как да правим тренировка у дома. Самите упражнения започват след 5тата минута.

От канала на Станимир Михов предлагам едно видео с 16 упражнения за секси дупе и стегнати бедра, които може да правим и вкъщи.

Стойте си вкъщи и спортувайте с децата

Едно от най-сладките клипчета, които споделям е на Йоана Върбичкова. Тя показва 10 минутна тренировка за родители и деца и я изпълнява заедно със своите 2 хлапета.

Известната в близкото минало певица Светла Иванова има канал в Youtube с йога упражнения. Те са подходящи и за начинаещи. Отделете 20 минути и пробвайте да тренирате с нея.

Йога в домашни условия

В случай, че имате нужда от сутрешен тонус и не сте готови за дълга тренировка в канала HomeYoga има кратък клип с йога за утринна виталност.

От същия канал предлагам и едно изпробвано видео за хора с болки в гърба.

За напредналите в Йога Виняса има и по-трудни упражнения.

За готовите да отделят половин час за йога – Таня показва чудесни упражнения. Ето едно с детокс йога за начинаещи.

За събуждане на енергията в нас Нели Павлова прави 20 минути упражнения по йога, за да „започнем деня си с грижа за тялото и съзнанието си.“

Али Каменова е йога инструктор с дългогодишен опит, живееща и работеща в щатите. В нейния канал има много видеа с различни практики, но почти всички са на английски. Споделям тук един от малкото клипове на български, който е за напреднали в йогата и инструктор е Боби Николов.

Упражнения за най-малките

За хлапетата предлагам йога практика с деца от 3 до 9 години.

Ванина Лефтерова показва Йога и Пилатес упражнения с деца от първи клас.

Още едно предложение за йога за деца с Мария Папаянопол.

Второто предложение от FabMama е фитнес тренировка с деца у дома.

Най-малките може да забавлявате и раздвижите със следващите упражнения, показани от техни връстници. Вярвам, че дребосъците ще се забавляват с тях.

Интензивни тренировки вкъщи

Времето прекарано вкъщи може да използваме и за по-сериозна промяна в тялото. С надеждата, че до лятото вече ще може да излизаме спокойно и да покажем изваяна фигура, може да започнем с интензивни упражнения. Следната тренировка е за стегнато тяло и изгаряне на излишните мазнини.

„Високо интензивна интервална тренировка без допълнително оборудване за цялото тяло с Румен – Раро, която можете да изпълнявате сами вкъщи пред телевизора, компютъра, лаптопа или таблета. „

Надявам се тези упражнения и тренировки да са ви от полза. Споделете с нас, ако кои от тях правите. Ще се радвам да напишете в коментарите и вашите начини за поддържане на тялото и духа, както и кои канали за аеробика, фитнес, йога, пилатес или друг спорт гледате и намирате за полезни.

от Даниш

Дизайнер по призвание и желание. Фотограф по сърце.
Харесва ми как една снимка може да покаже хиляди емоции, чувства, идеи, как може да извика спомени, аромати и усещания. Изразяването чрез снимки ми е любимо.

0 коментари за “21 видеа с упражнения, които да правим вкъщи и с децаДобави коментар →