ядкови бонбони

Ядкови бонбони на клечка

Убедена съм, че ви се е случвало да изпитвате неистов глад за нещо сладко, дори просто една хапка да е. Е, ядковите бонбони на клечка са нещо повече от една хапка. Те омагьосват. Имат способността да ви изпратят в света на блаженството. А съдържат извара. Почакайте само да ги опитате. Сами ще се убедите. И още ще искате. Аз нямам нищо против да споделя как да си ги направите вкъщи.

ядкови бонбони
Снимка: Любомира Дузова
300 гр безсолна извара
 100 гр суров шамфъстък
 2 с.л. пудра захар
 2 с.л. какао
 100 гр шоколад
 тънки сламки
ядкови бонбони
Снимка: Любомира Дузова

Изварата се пасира с пудрата захар и какаото. Шамфъстъците се смилат, но не много ситно, и се добавят към изварата. Разбъркват се добре. Сместа се оставя в хладилника, за да стегне. Правите топчета от тестото и ги набождате на сламките като близалки. Може да режете сламките на половина, за да не са прекалено дълги. Оставете получените „близалки“ отново в хладилника, за да стегнат добре. През това време разтопете шоколада на водна баня. В него потапяте всичките близалки, за да ги покрие добре. Подредете ги върху хартия за печене, докато шоколадът се втвърди. Може да ги поставите отново в хладилника.

ядкови бонбони
Снимка: Любомира Дузова

Ако решите да замените пудрата захар с мед, няма да ви се сърдя.

ядкови бонбони
Снимка: Любомира Дузова
Да ви е сладко!

от Любомира

Аз съм творец на кулинарната сцена. Експериментирането с продукти и рецепти е моя страст. От мен ще четете практични и полезни статии с много идеи и предложения. И разбира се, много авторски рецепти!

0 коментари за “Ядкови бонбони на клечкаДобави коментар →