Убедена съм, че ви се е случвало да изпитвате неистов глад за нещо сладко, дори просто една хапка да е. Е, ядковите бонбони на клечка са нещо повече от една хапка. Те омагьосват. Имат способността да ви изпратят в света на блаженството. А съдържат извара. Почакайте само да ги опитате. Сами ще се убедите. И още ще искате. Аз нямам нищо против да споделя как да си ги направите вкъщи.
300 гр безсолна извара 100 гр суров шамфъстък 2 с.л. пудра захар 2 с.л. какао 100 гр шоколад тънки сламки
Изварата се пасира с пудрата захар и какаото. Шамфъстъците се смилат, но не много ситно, и се добавят към изварата. Разбъркват се добре. Сместа се оставя в хладилника, за да стегне. Правите топчета от тестото и ги набождате на сламките като близалки. Може да режете сламките на половина, за да не са прекалено дълги. Оставете получените „близалки“ отново в хладилника, за да стегнат добре. През това време разтопете шоколада на водна баня. В него потапяте всичките близалки, за да ги покрие добре. Подредете ги върху хартия за печене, докато шоколадът се втвърди. Може да ги поставите отново в хладилника.
Ако решите да замените пудрата захар с мед, няма да ви се сърдя.
0 коментари за “Ядкови бонбони на клечка”Добави коментар →