Сос Маринара – една от тайните на Италианската кухня

Сос Маринара – една от тайните на Италианската кухня

Италианската кухня се слави със своите вкусови качества в цял свят. Не случайно героинята от романа “Яж, моли се и обичай” избира именно Италия за периода с похапването. Една от тайните е простичкият за приготвяне сос Маринара. Аз го предпочитам с гъби, но вие може да решите да не ги добавяте.

Сос Маринара – една от тайните на Италианската кухня
Снимка: Любомира Дузова
Необходими продукти:
½ глава червен лук
 3 с.л. олио или зехтин за готвене
 3 гъби печурки
 3 гъби Шийтаке
 1 скилидка чесън
 800 гр. консервирани домати на кубчета (може от бурканите на баба)
 ½ ч.л. сух риган
 ½ ч.л. босилек
 1 ч.л. кафява захар
 1 ч.л. сол
 1 ч.л. черен пипер
Начин на приготвяне:

Нарежете на кубчета лука, чесъна и гъбите и ги запържете в сгорещената мазнина. Добавете доматите и останалите съставки. Оставете соса да къкри на слаб огън, като го бъркате периодично, за да не загори. Щом се сгъсти, сосът се отстранява от котлона. Готов е. Вече може да го добавите като сос към паста, лазаня или просто да го затворите в бурканче и да го сложите в хладилника за следващите дни, когато ви се хапва нещо със сос Маринара.

Снимка: Любомира Дузова

Вижте още за какви ястия е подходящ

Save

Save

0 коментари за “Сос Маринара – една от тайните на Италианската кухняДобави коментар →

Leave a Reply