Веднъж като се започне с експериментите, нещата могат да отидат далеч. Вече си имам любимо сладко барче, но както се казва – винаги идва един момент да засолим. Реших, че няма да е зле да пробвам с вариант на солено барче. Получи се! При това се получи доста добре. Опитайте и вие. Приготвянето е лесно, а продуктите са натурални. Няма да има нужда да четете етикетите и да се чудите кое по-малко зло да изберете. Соленото домашно барче е вкусно и определено го предпочитам пред различните видове крекери или снаксове.
150 гр. овесени ядки 100 гр. сурово белено слънчогледово семе 100 гр. сурови тиквени семки 50 гр. сурово кашу 50 гр. сурови орехи 50 гр. твърдо бяло сирене 10 гр. пармезан 50 мл. вряла вода 1 сл. сол щипка сушен босилек щипка сушена салвия чубрица на вкус, но не прекалявайте сусам – лъжичка-две
Всички ядки се нарязват/счукват и се смесват с овесените ядки. Добавя се натрошеното сирене. Прибавят се подправките и водата. Вземете правоъгълна тавичка и поставете хартия за печене на дъното. Сместа се разстила на тънък пласт около 1,5 см. и се притиска добре, за да се изравни. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 20 минути или докато не придобие леко златист цвят. Много важен момент – извадете тавичката десет минути, след като сте започнали печенето и нарежете сместа на правоъгълници. Така по-лесно ще запазите формата им и няма да се разпаднат. След това се слагат отново във фурната, за да се допекат. След изпичане се оставят да се охладят. Пакетират се в хартиени пликчета.
Подходящи са за закуска, както вкъщи така и навън. Може да ги хапвате и за следобедна закуска.
0 коментари за “Солено барче (корни)”Добави коментар →