Обичам корни, но едните видове са ми прекалено сладки, а другите прекалено скучни. Обичам да експериментирам в кухнята и затова реших да помисля за вариант, който ще удовлетвори претенциозните ми вкусови рецептори. Оказа се попадение. Сладкото барче с шоколад, което ще ви представя, се превърна в хит сред приятелите и колегите ми. Дори вече се появиха разнообразни модификации на основната рецепта. Най-важното е, че продуктите са качествени, няма излишна захар, подсладители и консерванти. Има само качествена енергия, която засища глада и ви държи бодри. Аз хапвам по едно барче сутрин с малко кисело мляко и нямам нужда от друга закуска. Лесно е да се направи. Даже купуването на продуктите отнема повече време.
Лесно, бързо и много вкусно. Пробвайте.
200 гр. овесени ядки 8 бр. сушени кайсии 50 гр. стафиди 10 бр. сушени сини сливи 50 гр. сушени червени боровинки 5 бр. сушени смокини 50 гр. суров шамфъстък 50 гр. сурово кашу 2 банана 1 с.л. маково семе 1 ч.л. канела 1 с.л. мед 100 гр. шоколад
Нарежете сушените плодове. Хубаво е парчетата да не са много големи. Нарежете или счукайте ядките. Смесете всичко с овесените ядки и добавете бананите, като ги смачкате. След това прибавете меда, маковото семе и канелата. Застелете правоъгълна тавичка с хартия за печене. Изсипете сместта и я притиснете за тънък и равен пласт. Печете на 180 градуса за около 20 минути. Щом блатът леко покафенее, го извадете и го залейте с разтопения на водна баня шоколад. Аз предпочитам натурален шоколад. Оставете да се охлади. Нарежете на правоъгълници. Може да приберете нарязаните барчета в пличкета или в кутия с капак. Подходящи са за закуска с кисело мляко или към следобедното кафе в офиса.
0 коментари за “Сладко барче с шоколад (домашно корни)”Добави коментар →