Шоколад със звезден прах

Шоколад със звезден прах

 

Шоколадът по Коледа е може би най-популярният подарък. Затова реших да го разнообразя малко и да ви предложа моя вариант на шоколад със звезден прах. Може да бъде страхотна изненада в празнична опаковка за близки и приятели, а отнема едва няколко минути за приготвяне. Вкусно, лесно и красиво.

Шоколад със звезден прах

Необходими продукти:
200 гр. черен шоколад
 6 бели лукчета (бонбони)
 6 оранжеви лукчета (бонбони)
 6 теменужки (бонбони)
 10 бланширани лешника
 1 с.л. сладко от портокалови корички
 2 с.л. сушени червени боровинки
 2 с.л. кокосови стърготини на ленти

 

Шоколад със звезден прах

Начин на приготвяне:

Натрошете бонбоните в хаванче на едри кристали. Разтопете шоколада на водна баня. Пригответе си малка тавичка и я застелете с хартия за печене. Изсипете шоколада в тавичката и го разстелете добре. Поръсете върху разтопения шоколад с портокаловите корички, червените боровинки, разполовените лешници, и кокосовите ленти. Накрая поръсете и с натрошените бонбони. Оставете да се охлади. След като се стегне шоколадът, поднесете на едри парчета. Може да опаковате всяко парченце шоколад в целофаново пликче и да ги подарявате на близки и приятели за коледните празници.

Шоколад със звезден прах

Снимки: by Danish

от Любомира

Аз съм творец на кулинарната сцена. Експериментирането с продукти и рецепти е моя страст. От мен ще четете практични и полезни статии с много идеи и предложения. И разбира се, много авторски рецепти!

0 коментари за “Шоколад със звезден прахДобави коментар →