Много лесен за приготвяне и в същото време доста вкусен. Сосът Бешамел може да се превърне във вашето тайно оръжие в кухнята и прекрасно да разнообрази ястията, които обичате.
Необходими продукти:
½ л. прясно мляко 60 гр. масло 3 с.л. брашно ½ ч.л. черен пипер 1 ч.л. сол 1 ч.л. куркума 50 гр. кашкавал (чедър)
Начин на приготвяне:
Загрейте маслото в тиган. Добавете брашното и го запържете леко на тих огън, докато се получи гладък крем без бучки. Налага се да го бъркате постоянно. Добавете млякото и солта, след което го оставете да къкри на слаб огън, докато леко се сгъсти. Щом сосът е готов, подправете с пипера и куркумата. Именно куркумата му придава приятен жълт цвят. Отстранете от котлона и добавете настъргания кашкавал или чедър. Разбъркайте, докато се разтопи. Ако няма да използвате соса веднага, го покрийте с фолио, защото много бързо хваща коричка.
Вижте още за какви ястия е подходящ
Снимки: Любомира Дузова
0 коментари за “Лесна рецепта за сос Бешамел”Добави коментар →