Коледни играчки от плат

Коледни играчки от плат

Любомира ме вдъхнови да си направим коледни играчки от плат. Отне ни известно време, докато решим какви да са. За сметка на това много бързо си купихме необходимите материали. Толкова се запалихме, че имаме платове за още няколко Коледи.

Коледни играчки от плат
Коледни играчки от плат
Снимки by Danish за Артиш

Необходими материали за коледни играчки от плат:

различни платове за основа
дунапрен за пълнеж
копчета/мъниста
хартия за шаблони
ножица
игла и конец
шевна машина

Шевната машина е най-важна. Ако нямате такава, коледните играчки от плат ще ви отнемат много повече време.  Викнете си приятелка и се отдайте на коледното настроение с творчество, хубав чай и нещо за подхапване.

Първо решете какви форми искате да направите.

Нарисувайте ги на хартиен лист. Може и картон, за да направите шаблона по-устойчив. Ако рисуването не ви се отдава, просто си принтирайте лесни форми от интернет. Избягвайте многото ъгли, защото се правят сложно при играчки с пълнеж. Ние си нарисувахме камбанка, ръкавичка, елха, звездичка и човече.

Използвайте шаблоните, за да отпечатате формите върху плат по ваш избор. Гледайте да вземете плат, който не се разбрида лесно.  Очертайте шаблона с креда. Ако имате малко сапунче с остър ръб, също ще свърши чудесна работа. Може да използвате и маркер, но има шанс да се вижда. Изрежете формите, като гледате да оставите около 5 мм от очертаното.

Взимате две еднакви изрязани формички и ги долепяте една за друга, като гледате външните страни да са с очертаното. Мушнете  вътре тънко шнурче, като краят му да излиза в горната част на играчката. Така ще имате закачалка, когато я обърнете. Зашивате двете страни с шевната машина, оставяйки в долната част дупка около 2 см.

Обръщате играчката през  дупката наопаки, така че зашитата страна да остане вътре. Пълните я с дунапрен. Може и с остатъци от платове или дори хартия. След това зашивате дупката или с машината на зигзаг, или на ръка. Вече имате готова основа.

Започнете да украсявате.
Започнете да украсявате
Снимки by Danish за Артиш

Започнете да украсявате. Вземете игла и конец. Може да зашиете копчета или мъниста във форма, която ви харесва. Може да използвате лентички и да зашиете и тях. Вземете си органза. С нея може да направите страхотни панделки или дори да облечете играчките. Оставете въображението ви да работи и ще се получат прекрасни коледни играчки от плат, които да подарите на любимите си хора.

В последно време е модерно да се правят играчки, които се продават с благотворителна цел. Аз съм доста мнителна и обикновено искам доказателство къде отиват парите.

Въпреки това смятам, че е прекрасен начин да се съберат средства за различни каузи, като всеки човек получава нещичко за спомен. Така че ако не пари, то винаги може да дарите нещо, изработено от ръцете ви.

от Биляна

Козле! Понякога диво и инатливо, понякога любящо и търпеливо.
Обичам да говоря, да се смея, да творя и да контролирам. Последното искам да променя, но е борба с природата. Много обичам да похапвам, но трябва да ми е вкусно и красиво. Сладкишите на Любомира са ми любими. Пътувам често, за да опозная света и различните култури. Държа на семейството и приятелите си. Щастлива съм, защото последните се увеличават прогресивно, а качеството не намалява. Планината ми дава хармония, а водата ме пречиства. Любовта прави крилете ми здрави и силни. Старая се да не съдя другите и да виждам доброто във всичко. Не е лесно, но е правилно.

0 коментари за “Коледни играчки от платДобави коментар →