Шарени яйца за Великден

Как да си направим шарени великденски яйца

От години боядисвам яйцата за Великден по един много лесен начин, който позволява всеки път те да изглеждат различни. Въпреки, че експериментирам с различни методи всяка година, този мие любимия и продължавам да си правя по няколко яйца нашарени така. Лесно е и всеки може да ги направи с цветовете, които му харесват. Трябва ви само памук и боя за яйца (която се разтваря във вода според предписанията на опаковката). Хубавото на този метод е, че не е нужно яйцата да са бели и без друго вече трудно се намират такива.

Взимате парче памук, което трябва да е достатъчно, че да завиете цялото яйце с него. След това капете по него по малко от боята.

Може да слагате цветовете на успоредни линии – така яйцата ще имат редуващи се цветове. Може да ги оцветявате само с 2 цвята без да има някакъв ред в полагането им. Ако използвате лилаво и синьо – стават като малки галактики. Може да развихрите въображението си в броя цветове и в шарките, които създавате. Така всички яйца ще са различни. Ако не слагате боята плътно по целия памук се получават малки светли петънца, които ги правят още по-красиви. С едно парче памук може да се нашарят няколко яйца, но трябва преди всяко да слагате отново от боята.

Често се случва боята с жълт цвят, а и не само тя, да е слаба и почти да не личи, че има цвят. Аз обичам първите яйца да ги направя само в един цвят. Окаже ли се, че някой от тях е много блед – тогава го увивам в нашарения памук и така на местата, на които няма боя – се вижда първоначалния блед цвят. Вижте резултата и си направете собствени шарени яйца.

от Даниш

Дизайнер по призвание и желание. Фотограф по сърце.
Харесва ми как една снимка може да покаже хиляди емоции, чувства, идеи, как може да извика спомени, аромати и усещания. Изразяването чрез снимки ми е любимо.

0 коментари за “Как да си направим шарени великденски яйцаДобави коментар →