Тази рецепта е за домашен течен шоколад. Истински шоколад. Вкусен, омагьосващ и неустоим. Дори моята приятелка, която не обича шоколад, си прибра едно бурканче. Това си беше своеобразно признание. Прави се удивително лесно, а още по-лесно се изяжда.
Необходими продукти за домашен течен шоколад:
4 супени лъжици какао 50 гр. черен шоколад 5 с.л. подсладено кондензирано мляко 2 с.л. сусамов тахан от суров сусам 5 с.л. прясно мляко
Начин на приготвяне на домашен течен шоколад:
Смесете тахана с какаото. Добавете прясното мляко и кондензираното мляко. Разтопете на водна баня настъргания шоколад и прибавете към него какаовата смес. Разбъркайте добре, докато всичко стане на гладък гъст крем. Охладете готовия шоколад и го изсипете в сухо бурканче. След като изстине напълно, шоколадът се сгъстява. Съхранявайте го в хладилника добре затворен. Може да намажете от шоколада на филийка или върху резен ябълка. Върви прекрасно с гофрети или топли палачинки.
0 коментари за “Домашен течен шоколад”Добави коментар →