Домашен течен шоколад Снимка by Danish

Домашен течен шоколад

Тази рецепта е за домашен течен шоколад. Истински шоколад. Вкусен, омагьосващ и неустоим. Дори моята приятелка, която не обича шоколад, си прибра едно бурканче. Това си беше своеобразно признание. Прави се удивително лесно, а още по-лесно се изяжда.

Домашен течен шоколад
Домашен течен шоколад
Снимка by Danish

Необходими продукти за домашен течен шоколад:

4 супени лъжици какао
 50 гр. черен шоколад
 5 с.л. подсладено кондензирано мляко
 2 с.л. сусамов тахан от суров сусам
 5 с.л. прясно мляко
Начин на приготвяне на домашен течен шоколад:

Смесете тахана с какаото. Добавете прясното мляко и кондензираното мляко. Разтопете на водна баня настъргания шоколад и прибавете към него какаовата смес. Разбъркайте добре, докато всичко стане на гладък гъст крем. Охладете готовия шоколад и го изсипете в сухо бурканче. След като изстине напълно, шоколадът се сгъстява. Съхранявайте го в хладилника добре затворен. Може да намажете от шоколада на филийка или върху резен ябълка. Върви прекрасно с гофрети или топли палачинки.

0 коментари за “Домашен течен шоколадДобави коментар →

Leave a Reply