Препечена филийка с домашен пастет. Вкусотия!
Както вече знаете, обичам да експериментирам с различните вкусове и понякога се гордея с резултата. Домашният ми пастет е един такъв изключително успешен експеримент, от който си облизвам пръстите. Ако обичате пастет, опитайте тази рецепта. Няма да останете безразлични.
400 гр черен свински дроб 1 малка глава лук 1 скилидка чесън 2 с.л. олио 1 ч.л. сол 1 ч.л. черен пипер 3-4 листенца магданоз 3 сушени сливи 3 сушени кайсии 20 мл уиски 25-50 мл прясно мляко или сметана 100 гр масло
Нарежете свинския дроб на малки парчета и го запържете с нарязания на ситно лук и чесън. Добавете магданоза, солта и черния пипер. Прибавете и нарязаните на кубчета сливи и кайсии. Сотирате леко и добавяте уискито. Оставете да се охлади. Прехвърлете в купа и започнете да пасирате , като добавяте по малко мляко или сметана, но внимавайте да не направите сместа рядка. Добавяте половината меко масло. Пасирате добре до много гладка смес. Прехвърлете готовия пастет в три купички. Разтопете останалото масло и залейте сместа в купичките с него. Покрийте ги с фолио и ги оставете в хладилника за поне 3 часа.
Поднесете с дебели филии пресен хляб или ако нямате пресен, може да препечете филийки от хляба, който имате.
0 коментари за “Домашен пастет от свински дроб със сини сливи и кайсии”Добави коментар →