Юпитер в Скорпион

Юпитер в Скорпион

Този октомври Юпитер премина от знака Везни в Скорпион.

Да, на 10 октомври в 16:20 ч. Юпитер влезе в зодиакалния знак Скорпион и ще остане там до 8 ноември 2018 г. Най-голямата планета в нашата звездна система навлезе във владението на Скорпион “невидима” или “скрита” за нашите погледи. Това се случва поради факта, че Юпитер е твърде близо до Слънцето. За да бъде забелязан от гледната точка на земния наблюдател, Юпитер трябва да бъде поне на 10-15 градуса от Слънцето.

През този период най-силно неговото влияние ще изпитват хората със Слънце и асцендент в Скорпион, както и тези, които имат една или повече от една планета в знака Скорпион в наталните си карти. Интензивно влиянието на Юпитер ще усетят и знаците Телец, Рак, Лъв, Дева, Козирог и Водолей. Телците, заради опозицията му със Слънцето, Раците и Рибите, заради тригоните, които той ще направи към тях, Лъвът и Водолеят заради квадратурите, както и Девата и Козирогът заради секстилите. По-слабо засегнати от силата на Юпитер тази година ще бъдат знаците Овен, Близнаци, Везни и Стрелец.

Какво може да очакваме, че ще се случи?

Макар че повечето знаци ще усетят влиянието на Юпитер, бихме могли да кажем какво конкретно ще се случи, но само в най-общ план. Съвсем точната прогноза зависи от рождената астрологична карта на всеки един от нас. Личността е една строго индивидуална система, която изисква частен подход и анализ. Юпитер в звездните карти на всеки индивид е позициониран в различен знак и дом, прави различни аспекти към другите планети, намира се в различен етап от своя цикъл, свети с различен магнитуд и пр. Плюс това има набор от още много други фактори, които трябва да се вземат под внимание, когато искаме да разберем какво ще ни донесе Юпитер.

И все пак трябва да има някаква обща тенденция.

Тъй като Юпитер премина в този знак невидим (скрит от Слънцето), според мен, действието му ще се усети първо и основно на вътрешно ниво. Основен урок ще бъде да разберем и приемем най-дълбоките си чувства и да пораснем емоционално. От най-вътрешните пластове на психиката ще изплуват неосъзнати, потискани и дори неочаквани неща. Хората, които са подготвени за среща с дълго заключените призраци в килера на подсъзнанието си, сега имат реална възможност да се изправят лице в лице с тях, да ги преживеят, приемат и отработят. Преминавайки през Скорпион, Юпитер би могъл да увеличи нашите страхове, осъзнати или не, да ни покаже отчетливо стари и непреживяни чувства, емоционални блокажи, да засили интуицията ни или пък да ни въвлече в положение на крайности – от силно екстремни преживявания до пълна апатия и незаинтересованост.

Юпитер в Скорпион
Източник: www.pixabay.com

Това е така, тъй като в природата и на Юпитер и на Скорпион са заложени емоционално крайни състояния, които стимулират максимална интензивност на преживяванията. Определено Юпитер ще увеличи склонността на Скорпиона да рискува и да влиза в опасни положения. Възможно е някои хора да бъдат буквално обладани от силни и неконтролируеми енергия и страст, жадни да осъществят дела, заложени от домовата позиция на Юпитер в тяхната натална карта. Неминуемо ще има засилен интерес към темите за секса, смъртта, властта, психологията и езотериката.

Какво може да очакваме на материален план?

С влизането на Юпитер в Скорпион ще бъдат щрихирани идеи и планове, които обаче ще могат да се осъществят едва на по-късен етап, поради неговата невидимост. Все пак около 26 септември, когато в 18:42 ч. Юпитер е направил точното съединение със Слънцето, е било възможно за кратко време да имаме някаква материализация на битов план, в ежедневието. Реални резултати на материално ниво може да очакваме след 13 ноември, когато Юпитер ще може да се види за първи път на източния хоризонт преди изгрева на Слънцето. Кулминацията на юпитеровите дела в Скорпион ще бъде около 9 май 2018 г., когато планетата ще бъде с максимален магнитуд и в опозиция на Слънцето.

Юпитер ще увеличи желанието ни за материални придобивки и натрупване на вещи, пари, недвижимости.

Периодът ще бъде добър за начинания, свързани с финансовите теми, работа с банки, заеми. Възможно е да получите като подарък неочаквано наследство.

Няма значение дали промяната и експанзията ще останат само на вътрешен план, като развитие на лични качества и таланти, или ще получим конкретна форма на материално ниво, тъй като и едното и другото имат своето начало в психическия живот на човека. Юпитер управлява бъдещето, което от позицията на сегашния момент означава движение напред, усъвършенстване и стремеж към развитие. Дълбок импулс да разшириш установените си граници, подтик да надхвърлиш сегашния си начин на съществуване. Но нека повторя, всичко е строго индивидуално и би следвало да се разглежда само в контекста на личния хороскоп, ако, разбира се, търсим съвсем точни прогностични дефиниции, а не само общи тенденции.

Казват, че там, където е Юпитер, задължително ще се случи нещо добро, ще получиш някакъв подарък от съдбата. Това наистина ли е така?

Действително в популярната литература, както и в статии и материали в интернет, се подчертава, че Юпитер носи предимно положителни неща, успех, щастие, късмет, сбъдване на мечтите и то просто ей така, като извор на благодат и изобилие. Но това, меко казано, не е съвсем вярно. Дори статистиката сочи, че в около 80% от случаите става точно обратното.

Защо тогава го наричат “Големия благодетел”, ако той не винаги може да носи благоденствие и щастие на хората?

Юпитер е наречен така от древните просветени. Глифът му, който е комбинация от кръст и полукръг може да ни даде отговора. Полукръгът олицетворява разума, преодолял границите и ограниченията на материята, символизирани от кръста. Енергията има възможност да бъде свободно насочена към развитие, разширение и осъществяване на най-личните въжделения, било то на вътрешен или на външен план.

Но защо казвам, че в голям процент от случаите Юпитер може и да не донесе нещо добро? Нека обясня с пример. Представете си, че знакът Скорпион е една ВиК система, която включва тръби, сифони, фитинги, клапани, вентили пр. Целта на тази система е разпределянето на питейна вода за пиене, отопление, измиване и отстраняване на отпадните води. Инсталацията и нейните отделни части представляват ключовите понятия, които са под влиянието на Скорпион: неосъзнати страхове, подсъзнание, власт, ревност, трансформации на вътрешно ниво, езотерика и паранормално, отношението ни към парите и секса, наследства, кредити., бизнес и т.н.

Изведнъж Юпитер идва и пуска вода със свръх мощен дебит и налягане!

Ако до преди това тази ВиК система не е била в изправност, не е почиствана редовно, затлачена от прах, боклуци или пък е била празна, според вас какво ще се случи? Дали инсталацията ще издържи на това изключително натоварване? Разбира се, че не. Ако системата е слаба, неподдържана и пълна с отпадъци, тя в крайна сметка ще гръмне и това няма да донесе нищо добро.

С това искам да кажа, че ако даден човек е работил целенасочено и непрекъснато в някоя от гореизброените сфери, грижил се е за своята система още от предното минаване на Юпитер в Скорпион преди 11 години, само той ще може да очаква наистина положителни резултати. Юпитер безспорно олицетворява Рогът на изобилието, но той дава само на този, който е активен непрекъснато. Всички, които просто чакат и се надяват сляпо на Юпитер не просто няма да получат нищо, а ще имат и проблеми в сферите на знака Скорпион.

Разбирам, че посланието е да бъдем активни и да не се крием.

Точно така. За да се справим добре с новата енергия, трябва да сме активни и да работим върху себе си, да акцентираме на баланса между духовното и материалното в нашия живот. Не трябва да се страхуваме, а да се радваме на чисто човешките “слабости”. Добре е да се отпуснем, да си позволим приятни моменти с любимите ни хора, на любими места, с подходящи храни и напитки. Докато Юпитер преминава в знака Скорпион, това е време за активно потапяне в земните радости. Само чрез пълното отдаване на всички проблеми и бариери, свързани с материалния свят, бихме могли да постигнем истинско и дълбоко разбиране за базовите човешки ценности. Чрез това сливане и взаимно отдаване ще се случи трансформацията, която ще ни тласне напред и нагоре, ще разшири нашия духовен и материален потенциал. А всъщност това е, което Юпитер иска да даде на всеки един от нас.

Християн Стаменов

АСТРОЦЕНТЪР ВЕГА

от Християн Стаменов

Моята голяма любов са пътешествията, планината и ароматното кафе. Имам и една тайна страст, да изучавам звездите. Елате с мен на едно дълбоко и вълнуващо приключение с Астероид Б-612 до най-скришните кътчета на човешката Вселена.

0 коментари за “Юпитер в СкорпионДобави коментар →