Богът на Небето е посрещнат в домът на Телец от Слънцето и новата луна

Богът на Небето е посрещнат от Слънцето и Луната в Телец, в деня на Новолунието

На 15 май 2018г. в 17:25ч. седмата планета от Слънчевата система Уран ще премине от зодиакалния знак Овен в Телец.

Уран ще остане в Телец до 6 ноември 2018г., след което в своята ретроградна фаза отново ще се върне в територията на Овен. На 9 март 2019г. ще навлезе окончателно в пространството, управлявано от знака Телец и ще остане там до 7 юли 2025г.

Богът на Небето е посрещнат в домът на Телец от Слънцето и новата луна

Газовият гигант Уран е забелязана за първи път от Сър Уилям Хершел на 13 март 1781 година. Това е първата планета, открита с помощта на модерен за времето си телескоп. Уран, както и Венера, е известен с това, че се върти в посока обратна на всички останали планети в Слънчевата система. Планетите, включително и Земята, се движат от запад на изток, но Уран и Венера се въртят от изток на запад.

Уран е толкова наклонен, че се върти на практика върху страната си. Ъгълът на спина на планетата достига до 98 градуса. Уран шокира учените и с това, че буквално всеки ден може да разменя полюсите си. От тук правим важни заключения за същността на принципа на Уран, тъй като астрономията и астрологията са неразривно свързани.

Уран е висшата октава на Меркурий.

Свързва се с божествения разум и мъдрост. Управлява астрономията, астрологията, космическите изследвания, изобретенията, най-авангардните нововъведения във всеки дял на науката и изкуството.

От транссатурновите планети (Уран, Нептун и Плутон) Уран е единствената планета, която може да направи пълен цикъл през всички знаци на зодиака в рамките на един човешки живот. През 12-те знака се движи за 84 години, като средно пребивава в един знак около 7 години.

Древногръцката митология ни разказва прелюбопитен мит за Уран, който е представен като върховен владетел на небето и Космоса. Преданието гласи, че в началото съществувал само вечният, безграничен Хаос, великото Нищо, от което се родили върховният Бог, първо владетел на небето и вселената – Уран и широко разпрострялата се, даваща живот на всичко Гея (първичната материя). Всяка нощ Уран лягал върху Гея и оплождал Великата майка.

От съюзът им се родили титаните, циклопите и куп други чудновати деца, които Уран смятал за ужасно грозни и чудовищни, тъй като той самият бил Бог на възвишените представи и идеали и не могъл да приеме, че може да има такова наследство. Погнусен от отрочетата си, той ги натикал обратно в утробата на Гея, като не пожелал да ги признае за свои деца.

В умът си Уран имал съвършената представа как би трябвало да изглеждат децата му, ала това което видял наяве, се разминавало с представите му. Дълбоко оскърбена от постъпката му, Гея решила да си отмъсти. Повикала най-любимото си от всички деца Кронос (Сатурн), дала му съвършен стоманен сърп и го помолила да кастрира баща си. Следващата нощ, когато Уран отново слязъл при Гея, за да се сноши с нея, Кронос хладнокръвно отрязал бащиния фалос.

Пръски кръв паднали върху Земята (Гея) и от тях се родили фуриите, чиито имена, Тизифона, Алекто и Мегера, означават гняв, отмъстителност и непримиримост. Кронос захвърлил отрязания фалос в безбрежния океан и от оплодената вода от морската пяна изплувала Афродита (Венера).

Какво ни разкрива тази легенда? Богът-небе, вечно творящият, разумен енергиен източник, се стреми към съвършенство. Непреривният му устрем към прогрес и развитие е воден от неизмеримо творческо озарение и висок идеал. По своята същност той е антиматериален.

За земния живот, който от мнозина е разбран единствено като трупане на лични, материални цели, той е непригоден. Тази безспирна космическа деятелност не намира удовлетворение в която и да е земна структура (титаните, които биват отхвърлени).

За него тя е инертна и ограничаваща. Уран предизвиква статуквото. Разрушаването на съществуващата вече система е онова, което символизира Уран. Мощта му е непримирима спрямо инертните форми на Гея, които се съпротивляват на всяка промяна. В лицето на Уран виждаме проблясъка на гениалността, на хладнокръвния разум от висш порядък, който е израз на необятната интелигентност, наречена Дух.

Ала разумността сама по себе си, колкото и да е висока, не би могла да се изрази без формата. Без дух няма материя и без материя няма дух. В крайна сметка, всяка идея, независимо от какъв порядък е тя, се нуждае от конкретна форма, в която да се изпълни. Земният елемент (Гея), за да впрегне в работа този изпреварил времето си дух, използва законите на Сатурн, които го ограничават и задължават.

От тук идват и важните комбинирани цикли на Сатурн и Уран в астрологията. Когато съумяваме да изградим баланс между урановите импулси за промяна и реформа в дадена сфера, с материалните потребности, наложени от земните сатурнови закони, се ражда хармонията между двата принципа (Венера).

Когато не разрешаваме и блокираме промените, към които ни тласка Уран, у нас се зараждат състояния, символизирани от фуриите – гняв, отмъстителност и непримиримост, които в крайна сметка водят до радикални действия от страна на Уран.

>На 15 май 2018 г. в 17:25 ч. седмата планета от Слънчевата система Уран ще премине от зодиакалния знак Овен в Телец.</h1> Уран ще остане в Телец до<strong> 6 ноември 2018 г</strong>., след което в своята ретроградна фаза отново ще се върне в територията на Овен. На 9 март 2019 г. ще навлезе окончателно в пространството, управлявано от знака Телец и ще остане там до 7 юли 2025 г.

И така, Уран навлиза в устойчивата и съпротивляващата се на промени територия на знака Телец.

Фундаментът на този знак е материалната сигурност. Под управлението на Телец са нашата ценностна система, личната дефиниция на всеки един от нас за установеност и безопасност, хранене, финансови дела и инвестиции, доходи и материята като цяло, чиито първи израз за нас е физическото тяло.

Оста Телец-Скорпион е част от фиксирания кръст и техни базови качества са да задържат, натрупват, устройват и поддържат.

Светът на материята е упорит. Негово основно желание е да запази трайно установеното положение в личен и обществен план. Тук промените, в което и да е отношение, не се приемат лесно, а както разбрахме, Уран е враждебно настроен към всичко старо, отживяло времето си и пречещо на развитието да продължи напред.

Трансцеденталната уранова мощ ще усетят най-силно Телците и Скорпионите и всички хора, които имат една или повече планети в тези знаци.

Втори се нареждат останалите два знака от фиксирания кръст – Лъв и Водолей. За неподвижните представители на Зодиака започва период на пълна ревизия на ограниченията и блокажите, натрупани с годините, в материален аспект. Космическата визия на Уран е визия на свобода и неограниченост, която агитира доброволно прегръщане на нестабилността. Уран проповядва дух на непривързване.

Чистка на емоционалното обвързване към притежанията. Реформа на ценностната система. Осъзнаване на преходността на всички физически неща. Пътешествие с лек багаж. Няма свобода, когато на гърба си трябва да носиш бремето на всички материални неща, които съвременната култура проповядва да притежаваш. Какво точно ще се случи в живота на индивида, зависи от наталното разположение на знаците Телец, Лъв, Скорпион и Водолей.

На глобално ниво предстои период на преврат в икономическите и финансовите сфери.

Заблудата за абсолютната власт на парите и материалния просперитет на всяка цена, които държат човечеството на ниво консуматор, ще бъде проумяна от много хора. Много вероятно е да се случи напълно неочаквано крушение в банковия сектор и да се създаде напълно нов финансов ред. Възможно е властимащите да измислят нова, хитра и оригинална схема, с която да продължат световната робия. Много хора изведнъж ще узнаят високата цена, която плащат за лукса да бъдат презадоволени.

Енергията, която се хвърля в посока единствено и само към материална удовлетвореност, ще бъде освободена да тече към по-високи нива на съществуване. Промените, които се осъществяват в природата, ще стават все по-видими.

Земетресения, наводнения и други неочаквани бедствия ще накарат човешкия род да мисли. Доброволно или не, хората ще бъдат поставени в положение, в което трябва да отправят поглед към невидимите светове и техните вечни закони, които са в основата на всяко земно проявление.

В крайна сметка задачата на трите висши планети е да обърнат човечеството към трите начални принципа на Вселената, съграждащи всичко – Мъдрост (Уран), Любов (Нептун) и Истина (Плутон).

 

Християн Стаменов

АСТРОЦЕНТЪР ВЕГА

от Християн Стаменов

Моята голяма любов са пътешествията, планината и ароматното кафе. Имам и една тайна страст, да изучавам звездите. Елате с мен на едно дълбоко и вълнуващо приключение с Астероид Б-612 до най-скришните кътчета на човешката Вселена.

0 коментари за “Богът на Небето е посрещнат от Слънцето и Луната в Телец, в деня на НоволуниетоДобави коментар →